Er det bedre at lave sovs med mel eller majsstivelse?
Er det bedre at lave sovs med mel eller majsstivelse?

Video: Er det bedre at lave sovs med mel eller majsstivelse?

Video: Er det bedre at lave sovs med mel eller majsstivelse?
Video: Как приготовить СТЕЙК по-азиатски? РИБАЙ с идеальной прожаркой и вкусным соусом. 2024, Marts
Anonim

Typisk, sovs er fortykket med enten majsstivelse eller mel . Begge har deres fordele og ulemper. Majsstivelse er nemt, da det ikke klumper, når det rammer varm væske. På den anden side, mel gør det tykt, uigennemsigtigt sovs som du er vant til at se, men er kræsen og klumper let.

På samme måde kan du spørge, bruger du mel eller majsstivelse til sovs?

Majsstivelse imod Mel til Sovs . Hvis det sker, du bliver nødt til at tilføje flere majsstivelse gylle og opvarme sovs for at tykne den op igen. Hvis du bruger mel , du vil gerne brune mel en smule i fedtstoffet, inden du tilsætter væske. Bruning tilføjer mere smag til sovs og slipper af med det rå mel smag.

Udover ovenstående, hvordan kan jeg tykne sovs uden mel eller majsstivelse? Majsstivelse eller pilrod Majsstivelse og arrowroot er glutenfri alternativer til fortykkelse med mel . De vil også beholde din sovs klart og skyfrit. Du skal bruge omkring 1 spiseskefuld for hver kop væske i opskriften.

Udover ovenstående, er det bedre at tykne sovs med mel eller majsstivelse?

Alle stivelser har denne egenskab, og det er derfor mel bruges også til fortykkelse saucer (normalt som en del af en roux). Men fordi det er ren stivelse, majsstivelse har det dobbelte fortykkelse magt af mel . Så du skal bruge dobbelt så meget mel at opnå det samme fortykkelse som majsstivelse.

Hvor meget majsstivelse bruger jeg til at tykne sovs?

Du skal bruge cirka 1 spsk majsstivelse for at tykne omkring 1 1/2 til 2 kopper sovs . Tilsæt ikke pulver majsstivelse direkte til en varm væske; det vil klumpe sig. Det sovs skal også piskes hurtigt for at sikre en glat tekstur, og skal opvarmes længe nok til at koge dens stivelsesagtige smag af.

Anbefalede: